Читај ми!

Јутарњи викенд програм

Јутарње заједничарење

У Руском дому за науку и културу у Београду представљено је двотомно издање књига савременог руског писца Николаја Свечина „Завештање протопопа Авакума” и „Лов на цара”, у издању издавачке куће Информатика. Књижевност Николаја Свечина припада криминалистичком жанру, а поред говора о делу и стваралаштву тог писца, било је речи и о томе колико је савремених руских писаца присутно и објављено на нашој књижевној сцени и како се прави избор онога што се преводи и штампа за српске читаоце. О свему томе моћи ћете да чујете и у нашој суботњој емисији.

Како се бере сремуш и када, и зашто је он важан за наш организам? Има ли наде да наша запуштена сеоска домаћинства оживе и да се поново населе? Шта младе високообразоване људе привлачи селу? Како се сналазе у животу на селу, где свијају своја породична гнезда? У емисији ћете чути и друге приче и записе наших колега из Дописничке мреже РТС-а о животу у Србији, као и редовне рубрике и сервисне информације.

Музичка уредница је Јасмина Михајловић, емисију припрема и води Драгана Вељковић.


Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво