Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

 

У емисији „Културни кругови“ извештавамо са концерта руског пијанисте Дениса Мацујева са Симфонијским оркестром Радио-телевизије Србије под диригентском палицом Дејана Савића. У Задужбини Илије Милосављевића Коларца Мацујев се београдској публици представио једним од најзахтевнијих дела, познатим „Другим концертом за клавир и оркестар“ Сергеја Рахмањинова, делом које од своје премијере 1902. године, све до данас, својом снагом и поетиком узбуђује публику.

Најавићемо премијеру представе „Крај света у три чина“ у режији Селме Спахић у Београдском драмском позоришту, настале по текстовима „Под сукњом“ Кристине Кегљен, „Активисткиње“ Катје Горечан и „Свет заслужује крај света“ Тијане Грумић. Сва три текста имају снажан феминистички и ауторски приступ теми искуства насиља над женама у пандемији, стварајући заједно узбудљив универзум, значењски богат женским фактима и артефактима, а активан у свом отпору неолибералном капитализму и патријархату.

Биће речи и о самосталној изложби Александре РакоњацИдентитети“ која је отворена у Галерији Удружења ликовних уметника Србије, о предстојећој Недељи финског филма у Дворани Културног центра Београда, као и о књигама „Завештање протопопа Авакума“ и „Лов на цара“, савременог руског писца детективско-историјских романа Николаја Свечина, представљеним у Руском дому.

Емисију уређује и води Владимир Џудовић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара