Читај ми!

Дани Врања у Београду

Данашње Маске биће посвећене Позоришту Бора Станковић из Врања.

Почетком ове седмице београдска позоришна публика имала је прилику да на сценама Народног позоришта и Битеф театра погледа представе Ништа нећемо заборавити и 4 зида или трагикомедија о карантину. Тим поводом су гости  данашње емисије драмски  уметници Радмила Коцевска Ђорђевић и Бојан Јовановић као и драматург Бојан Тасић.

Текстуални предложак за драму Ништа нећемо заборавити настао је по мотивима романа Вере Ценић „Кањец фиљма” и „Иста прича”, у којима ауторка кроз фиктивну радњу прожима сопствено искуство хапшења у 19. години и преживљавања Голог отока, као и живота и односа према друштву много година касније. Драматург представе је Тијана Грумић, а редитељ Југ Ђорђевић.

4 зида или трагикомедија о карантину представа је која је настала поставком омнибуса кратких драмских текстова из пера Бојана Тасића, Александре Јовановић и Нине Плавањац, чију режију потписује Стеван Бодрожа. Ове приче омогућавају нам поглед кроз кључаоницу у четири стана, где људи различитог друштвеног статуса покушавају да пренебрегну различите проблеме на које их је условила пандемија.

Емисију уређује и води Јелена С. Перић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво