Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У емисији „Културни кругови“ најављујемо изложбу Уроша Ђурића „Аутономизам сада и овде“ која ће поводом Дана Факултета ликовних уметности у Београду бити отворена у реновираној Галерији ФЛУ. Повод његове изложбе, на којој ће бити представљени радови из најновије продукције, је тридесет година од Манифеста аутономизма, који су као студенти Урош Ђурић и Стеван Маркуш покренули 1989. године, а написали на његову петогодишњицу.

Осврнућемо се на премијеру дуодраме „Последњи тренуци краља Александра и краљице Драге“, коју је по тексту Радомира Путника у Народном позоришту „Стерија“ у Вршцу режирала Снежана Удицки.

Пратимо и „Дане Чкаље“, који ће, поводом обележавања 100 година од рођења мајстора комедије Миодрага Петровића, бити одржани у РТС Клубу, у зграда Радио Београда. На овој манифестацији подсетићемо се значаја стваралачког опуса једног од највољенијих комичара свог времена уз приказе одабраних радијских и телевизијских емисија.

Биће речи и о књизи „Окупирана култура – Нацисти, колаборационисти, музеји и културна добра у Србији током Другог светског рата“ аутора Владимира Кривошејева и Радета Ристановића, која представља наставак њихових истраживања у области музеологије и заштите културних добара на територији окупиране Србије овог периода. Ова тема није до сада детаљније анализирана у нашој историографији.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво