Дидо Михилсен, Ленард Коен, Кевин Бари

Прошле недеље у Београду је боравила холандска књижевница Дидо Михилсен и том приликом представила свој роман „Светлије од мене”.

Дидо Михилсен (1957) писала је за бројне холандске новине и часописе. Њен први роман „Светлије од мене”, објављен 2019, добио је наредне године Награду холандских књижара. Своје богато новинарско искуство користила је у литерарном обликовању три биографске књиге које су преведене на више језика. Роман „Светлије од мене” заснован је на животној причи ауторкине чукунбаке, рођене Индонежанке са острва Јава, која се упркос бројним предрасудама борила за своју слободу. Чућете разговор са ауторком Дидо Михилсен.

Говоримо и о до сада необјављеном роману-новели Ленарда Коена (1934‒2016) „Балет губаваца”. Дело је пронађено у његовој заоставштини и премијерно објављено 2022. године. Настало је између 1956. и 1961. године у Монтреалу, а написано пре романа „Дивни губитници” и „Омиљена игра”. О роману говори главни уредник у издавачкој кући „Геопоетика” Владислав Бајац.

Представљамо још једaн нови роман ‒ Ноћни брод за Тангер” Кевина Барија. Кевин Бари (1969) ирски је писац који је до сада објавио три збирке приповедака и три романа. Гост емисије је уредник у издавачкој кући „IPC Мedia” Александар Божић.

Ауторка емисије је Драгана Ковачевић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се