Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У емисији Културни кругови осврнућемо се на премијеру представе „Симптоми” у Атељеу 212, коју је ‒ према роману Милице Сниве ‒ режирала Ива Милошевић. Овај роман говори о егзистенцијалној, идентитетској и емоционалној кризи тридесетосмогодишње жене на прекретници живота, која преиспитује (не)могућност љубави и искрених односа у суровом свету неолибералног капитализма и шунда у коме живи.

Најавићемо и премијеру представе „Стаклена менажерија” Тенесија Вилијамса, у преводу, режији, сценографији и избору музике Иване Вујић на Малој сцени Опере и театра „Мадленијанум”. Од праизведбе овог комада генија америчке и светске драматургије дели нас 80 година. Пратимо и дешавања на јубиларном 50. „Данима комедије” у Јагодини.

Биће речи о изложби „New Era: Уметнички дискурси о друштвеним и климатским променама”, која је отворена у Музеју савремене уметности Војводине у Новом Саду. На изложби су представљени радови дванаесторо уметника и уметничких група из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије и Словеније које се у својој стваралачкој пракси доследно и дугорочно посвећују односу између човека и природе. Аутори дају уметнички коментар и одговор на најактуелније теме савременог друштва – екологију, климатске и друштвене промене и очување животне средине. Најављујемо и отварање Пролећне изложбе Ликовног удружења „Алумни арт 23” у Галерији „Андрић”.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара