Нада Савић и Матија Јовандић

Емисија о седмој уметности

На предстојећем 71. Мартовском фестивалу, у селекцији документарног филма преко педесет минута премијерно ће бити приказан филм „Чангаловић: прича о оперском певачу Мирославу Чангаловићу" у режији Наде Савић, која је заједно са Григоријем Јакшићем и написала сценарио. Овај документарац говори о звезди златног доба југословенске опере.

Током своје богате и активне каријере, Мирослав Чангаловић, гостовао је у око сто четрдесет градова света, остварио више од деведесет улога у шездесет осам опера и за тридесет година активног рада одиграо је седамсто педесет и четири представе. Његови Борис Годунов, Дон Kихот, Kнез Игор и Мефисто, остаће запамћени до данашњих дана, како на нашим просторима тако и широм света. Управо ће то бити у фокусу разговора са гошћом Надом Савић, која ће говорити о овом, али и о неким својим ранијим филмовима.

Наш гост биће и Матија Јовандић, косценариста филма „Сањалице", који ћемо такође гледати на Мартовском фестивалу. У Београду шездесетих година XX века настао је један од првих женских рокенрол бендова у свету. У сложеним околностима и временима када је „електричарска" музика била сметња „чуварима јавног морала", јер је ширила дух побуне, тинејџерке Дода, две Љиље и Нена оснивају Вис Сањалице и освајају музичку сцену Југославије, раме уз раме са мушким бендовима. Матија Јовандић говориће нам о томе како је, са редитељем Владимиром Петровићем дошао на идеју да нам филмским средствима приближи ову помало заборављену групу.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво