Вук Волков-Поповић

  Вук Волков-Поповић је диригент, рођен у Београду.

Музичко образовања је започео у Основној и Средњој музичкој школи „Ватрослав Лисински” а потом, уписује Факултет музичке уметности у Београду, одсек Дириговање, у класи редовне професорке мр Биљане Радовановић Бркановић. Посебно место у његовом музичком развоју има певачко искуство у хору „Београдски глас”, под вођством кантауторке и филмске композиторке Александре Ковач.

Године 2021. изабран је на конкурсу за међународни пројекат „Opera: Past, Present, Perfect”, који води МОТО (Музичко оперско театарска организација). До сада је, током пројекта, спремао певаче за хорске деонице прве српске опере Станислава Биничког „На уранку”. Такође је био асистент диригента на опери за децу „Дечја соба” композитора Миленка Живковића, која је изведена на Бемусу. Године 2022. дириговао је изведбе истоимене опере у Малом позоришту „Душко Радовић”. У оквиру истог пројекта, био је асистент диригента током спремања дечје опере „Хајде да направимо оперу ‒ Мали димњичар” композитора Бенџамина Бритна.

Био је полазник десетодневног мајсторског курса у Народном позоришту у Београду, који је одржао диригент из Аустрије маестро Wolfgang Scheidt. Такође је учествовао на мајсторским курсевима маестра Србољуба Динића у Музеју позоришне уметности и у току Летње оперске школе МОТО-а, као и на мајсторком курсу диригента из Хрватске Игора Влајнића.

Почетком 2022. године, заједно са колегама са Факултета музичке уметности, оснива Београдски оркестар младих ‒ БЕОМ. Са својим оркестром је наступао у Студентском културном центру, свечаној сали Јеврејске општине, а у сали Центра лепих уметности Гуарнеријус, у сарадњи са Tango Jazz Kvartet-ом из Аргентине. У свом раду велику пажњу посвећује промовисању младих савремених композитора. Са БЕОМ-ом је наступао на међународном пројекту „Карика”, када су премијерно изведене две композиције Дамјана Јовичина ‒ „Мелодија” и „Chaconne”. Касније сарађује са Марком Весићем на његовој дипломској композицији Токyо, којом је отворен фестивал КоМА (Концерти младих аутора) 2022. у сали Београдске филхармоније.

Назначајнији ангажмани, до сада, су серије концерата за бебе и серија концерата за децу предшколког и школског узраста („Здраво, ми смо оркестар”, „Нацртани оркестар”), са Београдском филхармонијом, започети 2022. године.

Ауторка и уредница серијала је Љубица Крминац.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво