Да ли су у опасности само холивудске звезде?

Стефан Бојовић и Милош Богдановић

Међународна конференција „Заштита интелектуалне својине у дигиталном окружењу” одржана је недавно у Београду и покренула је нека врло важна питања у овој области. Био је то повод да у данашњу емсијиу позовемо адвокате Стефана Бојовића и Милоша Богдановића и да са њима разговарамо о неким значајним питањима којима се не придаје довољно пажње све док се не деси проблем.

Шта се говори, а шта свесно или несвесно прећуткује када је реч о заштити и злоупотребама у области интелектуалне својине на интернету? Шта знамо о ризицима у електронској трговини, који су изазвани продајом и промоцијом нелеганих (а нарочито кривотворених) производа онлајн? Шта се, у време у коме се вештачка интелигенција све брже развија, уопште сматра нашим интелектуалним власништвом?

Да ли су, када је о доменима реч, у опасности само звезде попут Џулије Робертс, Мадоне или Тома Круза, који су водили спорове да им се врате домени под њиховим именом, а које нису они регистровали? Како да се обичан корисник сачува од злоупотреба разних врста, а да и даље безбедно купује/наручује/сурфује онлајн? Другим речима, како да грађани буду сигурни и заштићени у дигиталном свету и како да организације сачувају своју репутацију у време убрзане дигитализације?

Емисију припрема и води Тамара Вученовић.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара