Неуробиологија љубави

Током овогодишње Недеље свести о мозгу, у Галерији науке и технике САНУ отворена је изложба под називом „Мистерија повезаности: неуробиологија љубави”.

Управо о неуробиологији љубави разговараћемо са др Милорадом Драгићем, неуробиологом и Катарином Стекић, психолошкињом, док ће нам концепт Недеље свести о мозгу представити студенткиња молекуларне биологије Милица Стефановић.

              Овогодишња научно-популарна манифестација Недеља свести о мозгу, у организацији Студентске секције за неуронауке, одржава се под слоганом „Мистерија повезаности: неуробиологија љубави” и за тему има љубав посматрану са различитих аспеката: од анатомије и генетике, до филозофије и еволуције.

                Поред изложбе која је отворена до 17. марта, у Галерији науке и технике САНУ биће организован пратећи програм: стручна предавања, радионице за децу и презентације научних филмова.

                Међу предавачима су и наши данашњи гости, а током разговора одговорићемо и на бројна питања. Сазнаћемо које су то мождане структуре и путеви укључени у осећање љубави, колико су у томе значајни хормони, како се носимо са раскидом, али и шта је то афективна везаност и да ли можемо говорити о сродним душама. Катарина Стекић је запослена као истраживач на Филозофском факултету у Београду, док је др Милорад Драгић асистент Биолошког факултета у Београду.

Аутор и водитељ: Томица Мишљеновић

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се