Лана Зорјан

Виолинисткиња

Лана Зорјан има 15 година и свира виолину од четврте године.
Студенткиња је Академије уметности у Новом Саду, у класи Стефана Миленковића.

До сада је освојила преко 60 првих и специјалних награда као и лауреата на међународним и републичким такмичењима у земљи и иностранству (Аустрија, Русија, Чешка, Бугарска, Северна Македонија, Мађарска, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Шведска, Шпанија ) и реализовала преко 300 концерата, јавних наступа, тв гостовања... Реализовала је 26 наступа као солиста са 13 различитих професионалних оркестара у 4 европске државе (Komorni Filharmonie Pardubice, Duna Szimfonikus Zenekar, Budafoki Dohnanyi Orchestra, Војвођански симфонијски оркестар, Симфонијски оркестар Мостар, Симфонијски оркестар опере СНП, Војвођанска омладинска филхармонија, Оркестар такмичара Коцијана 2022, Зрењанински камерни оркестар, Камерни оркестар Арт Линк, Камерата Балканика, Камерни оркестар МастерАрт Академије), наступе у Москви, Бечу, Будимпешти, Усти над Орлици, Мостару и солистичке концерте у Љубљани, Београду, Новом Саду, Суботици.
Диригенти са којима је сарађивала су: Томаш Браунер, Тошифуми Канаи, Јанош Ковач, Павел Долежал, Србољуб Динић, Игор Татаревић, Александар Којић. Стипендиста је Фондације "Musik & Jugend" из Лихтенштајна Добитник је једне од најзначајнијих признања из области класичне музике International Classical Music Award – ICMA 2024. у категорији "Discovery of the year" – откриће године, која ће јој бити свечано уручена 12. априла, у сали Palau de la Musica у Валенсији. Том приликом ће и наступити са симфонијским оркестром и извести Равеловог "Циганина", а концерт ће уживо преносити Deutsche Wele.

Аутор емисије: Ана Ћирица

 

Напомена: Биографија преузета са званичне презентације https://lanazorjan.com као и фотографије коришћене у чланку.

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво