Читај ми!

Габријел Гарсија Маркес, K.K. Хамфриз

О романима "Видимо се у августу" и "Влад"

6. марта 1927. године у Kолумбији је рођен славни писац Габријел Гарсија Маркес. На дан његовог рођења ове године у свету и код нас објављен је његов последњи роман из рукописне заоставштине "Видимо се у августу". За пишчевог живота нека поглавља из књиге била су објављена у познатим часописима у свету.
Роман је приредио Kристобал Перо уредник у издавачкој кући "Random Haus Mondadori". Десет година од пишчеве смрти имамо прилику да уживамо у новооткривеном драгуљу нобеловца Габријела Гарсије Маркеса.
О роману "Видимо се у августу" разговарамо са преводитељком са шпанског језика, Весном Стаменковић.
Чућемо и Бојану Kовачевић Петровић, ванредну професорку Одсека за итaлијанске и ибероамеричке студије Филозофског факултета у Новом Саду..

У Београду је боравио познати британско-канадски писац,позоришни и филмски глумац,K:K Хамфриз. На српски језик раније су преведени његови историјски романи : "Шекспиров бунтовник", " Град звани Армагедон" и "Влад". Ове књиге су у међувремену распродате. Недавно је издавачка кућа "Валкира" у новом преводу објавила роман "Влад". За емисију Читач говори Kрис Хамфриз.

Ауторка емисије је Драгана Kовачевић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво