Читај ми!

„Привремена" породица

Проф. др Невенка Жегарац и Јасмина Ђоковић

Природно окружење за раст и развој детета је породица. Нажалост, у околностима када је детету ускраћена могућност да одраста уз своје биолошке родитеље, хранитељство је привремени облик заштите детета и траје до разрешења кризне ситуације у биолошкој породици или у вези са њом, али може потрајати и дуже, све до потпуног осамостаљивања детета.

У Србији око 4.000 хранитељских породица пружа дом деци о којој се не брину њихови биолошки родитељи. Таквих породица недостаје још око 350, подаци су Центра за породични смештај и усвојење.

О томе ко може бити хранитељ, колико су грађани Србије заинтересовани за то, какве су процедуре и у којој мери су осећања деце и хранитеља важна у тренуцима усвајања од стране треће породице, али и шта је оно што би у нашем систему требало да се промени, за Речено и прећутано говоре: проф. др Невенка Жегарац, редовна професорка на Департману за социјални рад и социјалну политику, Факултета политичких наука, Универзитета у Београду и Јасмина Ђоковић, која ће са нашим слушаоцима поделити своју причу о боравку у различитим хранитељским породицама, добрим и лошим искуствима.

Емисију припрема и води Аријана Хандан.


Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара