Читај ми!

Душан Свилар

Вокални уметник

 

Рођен је 1990. године у Суботици. Студирао је у класи Анете Илић, на Катедри за соло певање ФМУ, где је завршио основне и мастер студије. Дипломирао је улогом Ленског из опере „Евгеније Оњегин" П.И. Чајковског. До сада је тумачио и улогу Алфреда у оперети „Слепи миш" Јохана Штрауса Млађег (у режији Владана Ђурковића и продукцији позоришта Дадов), ролу Драгутина Димитријевића Аписа у мјузиклу ,,Тајна Црне руке" (у режији Љубише Ристића и продукцији КПГТ) и улогу Фантома у Веберовом мјузиклу „Фантом из Опере", у Позоришту на Теразијама.

Наступа као солиста са оркестром Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички", новосадским Биг Бендом, Биг Бендом РТС, Суботичком филхармонијом, Зрењанинском филхармонијом и другим оркестрима у региону. Учествовао је и освојио многе награде на бројним музичким фестивалима у Србији, Македонији, Црној Гори, Белорусији и у Русији.

Аутор емисије: Ана Ћирица

 

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије