Читај ми!

Филморама: 52. ФЕСТ и Недеља ирског филма

За нама је 52. ФЕСТ. Зато ћемо се у првом делу данашње емисије бавити награђенима, као и филмом којим је у недељу вече фестивал затворен – филмом Руски конзул Мирослава Лекића, по роману Вука Драшковића.

Недеља ирског филма, као филмски део програма 12. Београдског ирског фестивала – БИФ (8. - 18.март) у знаку је специјалног госта Џима Шеридана, сценаристе и редитеља, који је модерној ирској кинематографији донео међународна признања, а познат је по филму Моје лево стопало са Данијелом Деј Луисом.

Током осам дана Фестивала, посвећених филму, видећемо чак петнаест остварења ирских аутора, а нит која повезује све филмове је жеља селектора да нас упозна са животом и достигнућима иконичних Ираца, од глумаца, музичара и писаца, до фудбалера и геј активиста. Гости фестивала, поред Шеридана, биће и редитељи Кевин Хју и Алан Гилсенан, некадашњи директор Института за филм у Ирској и Кевин Хју, као и редитељке Катерин Харт и Едвина Форкин. О програму фестивала, посебно његовог филмског дела у данашњој емисији сазнаћемо од директора фестивала Јаша Каминског.


Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво