Анастасија Мињевић

Сопран

Основне академске студије соло певања започела је 2004. године у класи професорке Весне Опсенице при Академији лепих уметности, а дипломирала је у класи професорке Јасне Шаиновић. Специјалистичке студије при Академији лепих уметности, у класи професорке Оливере Грујић Славић, завршила је тумачећи улогу Виолете из опере Травијата Ђузепа Вердија. Похађала је и три Београдске барокне академије које представљају својеврсну подлогу на пољу ране музике за певаче и инструменталисте. Поменуту радионицу водили су светски познати контраалт Маријана Мијановић и диригент и чембалиста Предраг Госта. Усавршавала се и на мајсторској радионици Дарине Такове из Бугарске, при фестивалу Опероса. Године 2015. положила је аудицију у Народном позоришту у Београду. Остварила је бројне запажене наступе.

Године 2014. започела је рад као уметнички сарадник Нове Београдске опере Макрис фондације и организатор највећег Фестивала музике раних епоха у Србији при Студију за рану музику.
Од 2019. године до 2021. радила је као организатор културних дешавања при Служби Главног урбанисте, Марка Стојчића као идејни творац и реализатор пројекта „Урбанизација кроз културу" који је активирао све новоностале урбане површине на отвореном.
У марту 2022. године отпочиње рад при Центру београдских фестивала као организатор програма уметничке музике.

Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара