Српски ствараоци у Чикагу

Гости: Ирена Хаџи Ђорђевић и Игор Обрадовић

Гости овонедељне емисије Бескрајни плави круг су наши сународници из САД, из Чикага - Ирена Хаџи Ђорђевић и Игор Обрадовић.
Ирена Хаџи Ђорђевић је сценографкиња и визуелна уметница из Чикага. Дипломирала је на Академији за примењену уметност Универзитета у Београду, а мастер студије окончала је у Чикагу, где је почела да гради своју уметничку каријеру у позоришту и на филму. Ових дана ради на новом филму, вестерн жанра, у пустињама Аризоне, и припрема сценографију за позоришну представу о Франкенштајну.

Игор Обрадовић је глумац и редитељ Српског позоришта Чикаго, важне културне институције наше заједнице у САД, основане 2016. године. Афирмишући српске писце и постављајући њихова дела на сцену, уз подршку публике, у Српском позоришту Чикаго на тај начин одржавају српски језик и културу на северноамеричком континенту. У завршној фази је припрема представе „Бановић Страхиња", чија премијера је заказана за 25. март.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво