Београђани лидери графичког и видео ствaралаштва у Северној Америци

Никола Ђоковић и Урош Симић

Гости овонедељне емисије Бескрајни плави круг долазе нам са северноамеричког континента - Никола Ђоковић из Америке и Урош Симић из Канаде.

Никола Ђоковић је српски графички дизајнер и визуелни уметник. Током своје каријере радио је за велике мултинационалне компаније и значајно утицао на формирња великих светских брендова. Као визулени директор радио је за Sony Music Entertainment, дизајнирајући међу осталим пројектима и сајт једне од највећих рок група AC/DC, а велики успех постижу и његови радови за чувену кућу Saatchi & Saatch, као и данас кад је ангажован у компанији Deloitte. Рођени је Београђанин, а након Њујорка, данас живи и ради у Питсбургу.

Урош Симић, је српски филмски стваралац, стручњак за анимацију, визуелне и специјалне ефекте у филмској индустрији. Запажен је његов рад у области визуелних и специјалних ефеката у многим популарним холивудским филмовима који су своје премијере имале у претходних пет година. Радио је на филмовима: Спајдермен - далеко од куће, Џуманџи: Следећи ниво, Смртоносне машине, Штрумфови: Изгубљено село, Паклене улице 7, Смртоносне машине, Снајпериста и многи други. Рођен је у Београду, а тренутно живи и ради у Ванкуверу, у Канади.

Уредник и водитељ: Миодраг Јакшић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво