Гордана Влајић

Mожете чути како своје стихове говори Гордана Влајић (1959, Панчево).

Дипломирала је на Факултету политичких наука у Београду, смер новинарски и специјализирала Односе са јавношћу при ЈИН институту, у класи проф. Ван дер Маидена (Утрехт, Холандија).

Дела су јој превођена на пољски, енглески, македонски, мађарски, арапски, португалски, француски, румунски, израелски и словеначки језик. Члан је Удружења књижевнка Србије и Друштва књижевника Војводине, Менсе и НУНС-а. Програмска је уредница Матице исељеника и Срба у региону и уредница поезије у издавачкој кући АРТЕ из Београда.

Са проф. др Горданом Пешаковић и новинарком Тањом Шикић, иницијаторка је пројекта "Београдски читач" који афирмише читање и књижевност. Покретач је и уредница дечјег часописа "Екопедија", који се бави очувањем животне средине.

Књиге поезије: Криво ми је (2005) Изложба речи (2008), А, да стварно одемо на кафу? (2010), Усуд (2018)

Књиге прозе: Roaming, први роман написан у СМС дијалошкој форми, под псеудонимом (2007), Рашчупане мушкатле, (2009), Баба Будимка и чувар гуменог замка и Добар наслов (2012).

Књиге за децу: Моја мама најлепше кува, (1998), Мама, је л' сутра опет идеш на посао? (2000), Заистинска српска бајка (2015), Словарица, природе чуварица (2016), Шарена лица мојих улица (2017), ЗЕДСИ, хибридни роман за тинејџере, млађе и старије (2019). 

Уредник емисије: Вељко Жујовић 

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се