Татјана Татић

  Татјана Татић је примабалерина, рођена у Панчеву.

 

У родном граду је завршила Основну балетску школу „Димитрије Парлић”, у класи проф. Светлане Бучевац. Средњу балетску школу „Лујо Давичо”  завршила је у Београду, у класи проф. Иве Бојовић. Већ током школовања учествовала је на разним међународним (Берлин, Марибор, Лендава, Софија, Братислава, Будимпешта..) као и на домаћим сценама. По завршетку школовања добија ангажман у Народном позоришту у Београду и врло брзо почиње да игра солистичке и главне улоге. Татјана је данас примабалерина и игра свe главнe улоге у репертоару Народног позоришта: „Копелија”, „Пушкин”, „Дон Кихот”, „Успавана лепотица”, „Крцко Орашчић”, „Лабудово језеро”, „Евгеније Оњегин”, „Жизела”, „Краљица Марго”, „Ко то тамо пева”. Од 2019. године стални је члан трупе славног Сергеја Полуњина, највеће светске звезде данашњице. До сада су имали вишемесечне турнеје у Верони, Тел Авиву и Хаифи, Москви, у Лондону у величанственом Royal Albert Hall-u. Татјана у трупи Полуњина игра солистичке и главне улоге. До саса је добила награде: „Наташа Бошковић” 2016. године за улогу у балету „Копелија”; „Радомир Вучић” 2017. године за најбољег младог играча у сезони 2016/2017; Похвалу Народног позоришта 2018. године за успех у сезони 2017/2018; Награду Народног позоришта 2019. године за најбољи интерпретацију и техничко достигнуће за улоге Одете и Одилије у балету „Лабудово језеро”; „Наташа Бошковић”, 2021. године за улогу Татјане у балету „Евгеније Оњегин”.

Наступа и у ансамблу „Звезде 21. века” који води Константин Костјуков, по Србији и региону. Наступа са „Almazian Simphony” у „12 годишњих доба и четири светске звезде” као једна од четири звезде.

Гостовања у иностранству: Лондон, Берлин, Москва, Тел Авив, Верона, Брисел, Таормина, Сиракуза, Гуанџоу, Амстердам, Софија, Братислава, Будимпешта, Љубљана, Сарајево, Загреб, Осијек, Хирошима. Године 2020. позвана је да ради ТВ програм „Ритам Европе” као кореограф. Исте године отвара школу балета под својим именом која се данас налази на три локације, у Панчеву и Београду. Године 2023. добија позив да гостује на гала концерту у Хирошими, у Јапану и да одржи четири мастер класа у Академији Сатоми Морикава.

Ауторка и уредница серијала је Љубица Крминац.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво