Српска проза у огледалу романескног

Горан Коруновић, Предраг Петровић и Владимир Табашевић.

Тврдњу да ни прошла, а ни претходне године нису биле изузетне за нашу књижевност изричу поједини књижевни аналитичари. Међутим, узевши у обзир број објављених књига, барем оних које се кандидују за књижевне награде а често и са добрим насловима, не би се могло рећи да се у потпуности можемо сагласити са претходно пренесеним  ставом.
 
Тренуто очекујемо проглашење 70. лауреата Нинове награде. Тензија расте јер и даље ту награду сматрамо престижном. Почетком недеље сазнали смо ко је победник на конкурсу за награду "Београдски победник". Награду ће понети Владан Матијевић за роман "Пакрац" (Лагуна). У међувремену  се догодило да је раније овенчан Ниновом наградом књижевник Владимир Табашевић повукао своју књигу "Ноћне речи" (Лагуна) из такмичења за Виталову награду "Златни сунцокрет" иако је ушао у ужи избор.
 
О томе, али и о стању у српској књижевности и прогнозама у погледу поетика, понаjвише из романескног угла, данас ћемо разговарати.
 
Гости ауторке и уреднице Мелихе Правдић су председници жирија за Нинову и награду "Београдски победник" Горан Коруновић и Предраг Петровић и књижевник Владимир Табашевић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара