Горан Мусић и Лука Попадић

Емисија о седмој уметности

2. фебруара ће у Југословенској кинотеци бити премијерно приказан документарни дугометражни филм Макса, од шибицара до краља Горана Мусића и Мирослава Бате Петровића, филм о уметности и трагичној судбини глумца Драгана Максимовића Максе. О овом филму у продукцији Центра за герилски филм Београд и ПП Фикс Фокус из Београда, у данашњој емисији говориће један од аутора фотограф Горан Мусић. Горан Мусић је завршио филмску и ТВ режију на Факултету драмских уметности код професора Бранибора Дебељковића (фотографија) и Владете Лукића (камера). У Њујорку је изучио занат 2D и 3D компјутерске графике, аутор је више музичких емисија, а током каријере која је почела још током студија, снимао је многе документарне филмове и репотраже из света. Писац је књиге о компјутерској графици Уметност визуелног убеђивања и преводилац књиге Филм као субверзивна уметност.

Документарни филм Моја швајцарска војска који је приказан претпремијерно у септембру на фестивалу Седам величанствених, ових дана имаће своју швајцарску премијеру, а биће приказан и на Kустендорфу.

 

У данашњој емисији чућете разговор са редитељем овог филма Луком Попадићем.

Моја швајцарска војска, коју аутор назива документарном комедијом са балканским црним хумором, представља делић Попадићевог живота, у коме је он као и многи емигранати одрасли у Швајцарској имао прилику да служи швајцарску војску, "која има необичне начине функционисања".

Уређује и води Ана Вучкович Денчић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво