Еколошки магазин

Шумска медицина

Боравак у шуми пружа бројне бенефите, па се кретање тзв. стазама здравља у неким земљама третира као званична терапијска процедура.

Одавно је позната исцелитељска моћ коју природа има. Дневна доза зеленила, било кроз бављење биљкама, удисање чистог шумског ваздуха, или боравак у природи, повољно утичу на наше физичко и ментално здравље јер делују опуштајуће.

Многе земље су искористиле предности боравка у природи – лекари у Шкотској годинама уназад „преписују“ природу као лек како би ублажили симптоме стреса, високог крвног притиска, потиштености, анксиозности и срчаних обољења, у Јапану подстичу људе да се окрену шумској терапији и „купају се“ шумом, док у Норвешкој све више болница граде у шумама.

О позитивним резултатима шумске терапије разговарамо са прим. др Гораном Исаиловић.

Професор др Мирјана Бартула указаће због чега је изградња мочвара за третман отпадних вода од велике важности за Србију.

Професор др Милан Станковић председник Српског биолошког друштва ‘Стеван Јаковљевић’ из Kрагујевца осврнуће се на историјат овог друштва као и на циљеве и задатке у области биологије, екологије и заштите животне средине.

 Аутор емисије: Александар Дробац

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво