Две изложбе

Са нама су данас мастер историје уметности Ана Самарџић, кустос у Музеју примењених уметности (МПУ) у Београду, и етнолог Саша Срећковић, музејски саветник у Етнографском музеју у Београду.

Историчар уметности Ана Самарџић, кустос збирке намештаја у МПУ, представља нам изложбу Поклон збирка Драгише Брашована која је управо отворена у Београду. Пореклом из Новог Сада, из Галерије Матице српске, ова изложба приказује преко сто експоната који укључују намештај, слике, скулптуре, цртеже, дела примењене уметности и документарне материјале који приказују приватни и домаћи живот значајног архитекте и његове породице.

Етнолог Саша Срећковић, музејски саветник у Етнографском музеју у Београду творац је изложбе Тимор мортис која је предвиђена да буде отворена у том музеју следеће недеље. Саша Срећковић је музејски саветник две збирке, Предмети уз обичаје и Народна знања и веровања из којих потиче већи број експоната. Изложба приказује експонате који се користе у српским, влашким и мексичким веровањима.

Емисију уређује и води Зоја Бојић

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара