Жарка Свирчев

Гошћа емисије је књижевна критичарка Жарка Свирчев.

Ове седмице велику пажњу привукла су дешавања у недељнику НИН, а у сусрет додели јубиларне 70. НИН-ове награде. У среду је објављен и ужи избор за ово књижевно признање, те ћемо у емисији са нашом централном гошћом, књижевном критичарком Жарком Свирчев разговарати о квалитету домаће прозне продукције. Очекује нас и укључење Драгана Јовићевића, уредника културе у НИН-у са којим ћемо разговарати о овогодишњем конкурсу, а у контексту подношења оставке целокупне редакције овог недељника.

Од културних догађаја недеље издвајамо уручење двеју награда. Невени Даковић, професорки Факултета драмских уметности, додељено је признање „Небојша Поповић”, а историчару уметности Небојши Миленковићу ће током трајања емисије бити уручена награда „Лазар Трифуновић”, те нас очекује уживо укључење из Културног центра Београда. Биће речи и о концерту харфисткиње Кетрин Финч, који је одржан у оквиру Дочека Нове године у Новом Саду.

За читање ћемо ове седмице препоручити песничку књигу „Ту” Ане Ристовић, коју је објавила издавачка кућа Архипелаг.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво