Нађа Петровић

Нађа Петровић је драматрушкиња, редитељка и списатељица, рођена у Београду.

Завршила је драматургију на Факултету драмских уметности у Београду, као и мастер из филмске и ТВ режије на истом факултету.

Са шеснаест година освојила је треће место на конкурсу Млади књижевни суперталенти кад јој је објављен роман „То је то”. Њене приче објављене су у збиркама прича „Приче са градских ћошкова”, „Студентске приче” и „Мокри(н) чвор”.

Роман „Медузе живе заувек док их не ухвате” који је објављен је 2023. године у издавачкој кући Геопоетика, ушао је у ужи избор за НИН-ову награду, као и у ужи избор за награду Београдски победник.

По њеним сценаријима снимљено је десетине кратких филмова који су приказани на више од 100 фестивала широм света и награђивани су на Сарајево филм фестивалу, фестивалу Les Arcs у Француској, Мартовском филм фестивалу, Белдокс филм фестивалу. За филм „Све како треба” добила је награду за најбољи сценарио на фестивалу Башта фест.

Режирала је кратке игране филмове и кратки документарни филм „Други август”, који је приказан на неколико филмских фестивала. Једна је од сценариста серије „Апсолутних сто” Срдана Голубовића и Ивана Кнежевића. Живи и ради у Београду.

Ауторка и уредница серијала Љубица Крминац.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво