Бојана Поповић и Борка Божовић

У студију су са нама две гошће. Са нама је историчар уметности мр Бојана Поповић, музејски саветник у Музеју примењене уметности у Београду. Са нама је и историчар уметности Борка Божовић из Галерије Хаос.

Са Бојаном Поповић разговарамо о примењеној уметности у Београду у периоду између два светска рата. Повод за данашњи разговор је недавно објављена књига о модерном Београду чији је она један од аутора, која је помињана у једној нашој ранијој емији. Примењене уметности у периоду између два рата је тема којом се Бојана Поповић веома успешно бави много година. У разговору са њом дотичемо се и њене изложбе и монографског каталога о модерном Београду из 2011. године и неких од њених других изложби и публикација о овим темама.

Наша друга данашња гошћа је Борка Божовић, такође историчар уметности, управник Галерије Хаос. Последњих дана старе године у овој галерији отворена је изложба цртежа лауреата Награде Влада Величковић за младе ствараоце. Са Борком Божовић разговарамо о овој традицији, о традицији излагања цртежа и о програму галерије Хаос током ове године.

Емисију води и уређује Зоја Бојић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара