Читај ми!

Пресек ликовног живота у 2023. години

У првој емисији Златни пресек у 2024. години осврнућемо се на неке од изложби које су обележиле годину за нама. Издвајамо три самосталне и две групне изложбе.

Говорићемо о изложби „Надежда Петровић ‒ модерност и нација” аутора Лидије Мереник и Игора Борозана поводом 150 година од рођења наше велике сликарке, која је рађена у сарадњи и организацији Народног музеја Србије и Уметничке галерије „Надежда Петровић” у Чачку.

Галерија „Рима" представила је нове радове истакнутог уметника Срђана Ђилета Марковића, који су настајали 2022. и 2023. године и  који су задржали аутентични језик његовог фигуративног сликарства, формираног у контексту београдске андерграунд сцене током последње две деценије XX века.

Српско канадска уметница Весна Перуновић излагала је на сва три нивоа Галерије – легата Милице Зорић и Родољуба Чолаковића,  и представила се изложбом „Парадигма дома: Ново место припадања - Home Paradigm: A New Place of Belonging".

Изложбену манифестацију „Сусрети” организовала је Сликарска секција Удружења ликовних уметника Србије УЛУС у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић”.

Изолација као стање и процес била је тема заједничке изложбе Иване Ивковић, Иване Попов и Снежане Нене Скоко која се налазила у Ликовној галерији Културног центра Београда и била је замишљена као омнибус радова три уметнице, који су настајали као реакција на период пандемије.

Избор је направила Тања Живковић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара