Читај ми!

O античком свету и изложбама у Галерији Сингидунум и Графичком колективу

У данашњем издању емисије Златни пресек разговарамо са три историчарке уметности.

Наш гост историчарка уметности др Мирјана Глигоријевић Максимовић, представља нам мултидисциплинарна саопштења са научног скупа Друштва за античке студије Србије који је управо одржан на Правном факултету у Београду. Своја истраживања о античком свету представили су археолози, историчари уметности, историчари, филолози, историчари књижевности и историчари природних наука, посебно астрономије. Овај скуп који се организује на сваке две године између осталог показује како је приликом истраживања античког наслеђа веома важно да се предмет истраживања прочава не само мултидисципларно већ и холистички.

Гост емисије је историчарка уметности Маја Шкаљац Станошевић, кустос Галерије Сингидунум. Ту је у току колективна изложба одабраних дела уметника који се овом приликом изражавају у малом формату. Маја Шкаљац Станошевић ће нам представити ову изложбу, осврнути се на овогодишњи програм Галерије и представити програм предвиђен за следећи годину.

Са нама је и историчарка уметности Љиљана Ћинкул из Графичког колектива где је у току колективна изложба радова малог формата. Љиљана Ћинкул ће нам представити неке од кључних изложби овогодишњег програма и указати нам на програм ове галерије за следећу годину.

Емисију уредила и води Зоја Бојић

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара