Читај ми!

Ботанички изазови – како открити нове врсте?

Др Божо Фрајман, ванредни професор Одељења за Ботанику Универзитета у Инсбруку

О различитим приступима ботаничким истраживањима, разноврсности биљака у свету, Европи и на Балканском полуострву, разумевању еволуције биљака, али и о методама које се користе за описивање нових врста разговараћемо са др Божом Фрајманом, ванредним професором Одељења за Ботанику Универзитета у Инсбруку.

 Проф. Фрајман је у среду, 20. децембра у САНУ одржао предавање по позиву, о чему ћемо такође разговарати у данашњој емисији, а осврнућемо се и на искуства проф. Фрајмана са бројних теренских истраживања и сарадњу  са ботаничарима из Србије и региона. Посебну пажњу ћемо посветити и томе на који начин долази до раздвајања врста, како препознати и описати нове врсте, али и о томе због чега је прецизно описивање врста и разумевање разноврсности на различитим нивоима биолошке организације важно за заштиту природе и биодиверзитета.

Аутор емисије: Томица Мишљеновић

Фотографије из приватне архиве - Божо Фрајман

 

 

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара