Читај ми!

Филип Каран

Филип Каран је дизајнер карактера и карикатуриста, рођен у Београду.

Након завршене средње школе Техноарт ‒ школе за машинство и уметничке занате, уметничко путовање наставља на Факултету ликовних уметности у Београду, на смеру графике. Награђен је за цртеж ‒ студију великог формата. По завршетку друге године студирања напушта ФЛУ и уписује смер Концепт и карактер дизајн на Београдској политехници.

Од 2011. похађао је радионицу Дечјег културног центра стрип и карикатура под менторством Миће Милорадовића. Своју прву награду у домену карикатуре освојио је 2012. на конкурсу „Мали Пјер”, друго место. На тему „Србија и ЕУ” одликован је специјалном наградом 2013. године. Конкурс „Стрип каиш” 2016. донео му је 3. место. Исте године проглашен је најбољим младим карикатуристом Србије на конкурсу „Пјер”. У Крушевцу (2018) на конкурсу „Златна кацига” осваја 3. награду. У Београду (2020) је проглашен најбољим младим карикатуристом на конкурсу „Пјер”. После само две године, по трећи пут је награђен на конкурсу „Пјер” као најбољи млади карикатуриста.

Поред награда и изложби на домаћој сцени, излагао је на групним изложбама карикатуре у Немачкој, Белгији, Португалу, Јужној Кореји, Италији, Мароку, Индији, на Кипру, у Хрватској, Румунији, Северној Македонији, Русији и Украјини.

Ауторка и уредница серијала Љубица Крминац.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво