Читај ми!

Еколошки магазин

Сунце за вас

Тотонако Индијанци први су узгајали ванилу још пре хиљаду година. По њиховом предању, индијанска принцеза и њен сиромашни изабраник кажњени су због своје љубави и из њихове крви, која је пала на земљу - никла је ванила. У Малој галерији Природњачког музеја отворена је изложба: „Биљка као зачин - у царству боја, мириса и укуса", аутора Уроша Бузуровића.

Kонференција UN о клими COP28 завршена је споразумом у коме се земље чланице позивају на транзицију са фосилних горива, али не и на њихово укидање. Овај сусрет организован је у Дубаију, а следећи се најављује у Азербејџану. Више од тридесет земаља планира нове руднике, а отварање само једног диже температуру преко онога што се, бар декларативно, не сме прећи. Чућете климатолога Данијелу Божанић.

У првих једанаест месеци ове године број домаћинстава-прозјумера скоро се утростручио. Због тога је Центар за унапређење животне средине покренуо портал који ће помоћи да између вас и сунца буде што мање препрека на путу до соларне електране на вашем крову.

Емисију уређује и води Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво