Читај ми!

„Лимени добош” у ЈДП и „Климакс” у Хартефакт кући

Гости: редитељи Васил Христов и Патрик Лазић

Представа „Лимени добош”, према мотивима антологијског романа немачког нобеловца Гинтера Граса, изведена је премијерно на Великој сцени „Љуба Тадић” Југословенског драмског позоришта, у режији и адаптацији македонског редитеља Васила Христова, који је гост емисије Маске.

Роман „Лимени добош” једно је од капиталних дела 20. века, у време објављивања 1959. године значио је нешто ново за литературу, a снимљен је и истоимени филм Фолкера Шлендорфа и 1979. године освојио Оскара за најбољи филм ван енглеског говорног подручја.

У другом делу емисије говорићемо о представи „Климакс” у Хартефакт продукцији, која ће у режији Патрика Лазића бити премијерно изведена у четвртак 14. децембра. Истоимени контроверзни филм светски прослављеног редитеља Гаспара Ноа послужио је као инспирација за овај пројекат. Иницијална идеја за адаптацију овог, по многима најанксиознијег филма који никога не оставља равнодушним, потекла је од младог глумца Алексеја Бјелогрлића, који уједно игра једну од улога у представи уз Павла Менсура, Ању Ћурчић и Андреја Њежића.

Са редитељем Патриком Лазићем у емисији Маске говорићемо и о награди коју је представа „Наш син” освојила на недавном фестивалу младих редитеља у Немачкој „Fast Forward”.

Емисију припрема и води Соња Тодоровић Шегрт.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара