Читај ми!

Драгињa Маскарели и Дијана Милашиновић Марић

Данас разговарамо о три теме са две гошће ‒ историчарком уметности Драгињом Маскарели о обележавању годишњице сликара, историчара уметности, писца и педагога Павла Васића, и са историчарком уметности др Дијаном Милашиновић Марић о изложби коју је приредила и о књизи чији је коаутор.

Прошле недеље у Институту за књижевност и уметност у Београду одржан је Округли сто посвећен раду професора Павла Васића, историчара уметности, сликара, писца и педагога. Три презентације историчара уметности осветлиле су те аспекте његовог рада. Историчар уметности Драгиња Маскарели упутиће нас посебно у допринос Павла Васића једном аспекту историје примењене уметности, историји одевања и одеће код нас.

Са историчарком уметности др Дијаном Милашиновић Марић разговарамо о две велике теме. Једна је управо отворена изложба у Музеју примењене уметности у Београду коју је она приредила. Друга велика тема је њена књига, у коауторству са супругом архитектом Игором Марићем, „Архитектонично, архитекта Иван Антић”, што је прва монографија о овом професору Архитектонског факултета и једном од оснивача Инжењерске коморе Србије. Та књига је прошле недеље имала премијерно представљање публици у Српској академији наука и уметности.

Емисију уредила и води Зоја Бојић.

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара