Читај ми!

Саша Панчић

Гост емисије је ликовни уметник Саша Панчић.

У току су две изложбе Саше Панчића, у Београду и Берлину. У београдској „Галерији Васић" представља се најновијим скулптурама малог формата и цртежима са неколико објеката. У Галерији „Ронева" (Ronewa art project) изложене су серије цртежа под називом „Мембрана". Тим поводом, у данашњој емисији У првих пет, разговараћемо са Сашом Панчићем.

 

Од културних догађаја из протекле седмице издвојићемо концерт Симфонијског оркестра РТС-а који је уз солисткињу на виолини Kатарину Уде и диригента Александра Kојића одржан у Kоларчевој задужбини, поводом обележавања 100-годишњице рођења једног од најзначајнијих српских композитора, Василија Мокрањца. Говорићемо и о премијери представе „Лимени добош" по мотивима истоименог романа Гинтера Граса у режији Васила Христова у Југословенском драмском позоришту, изложби Милене Гајић „Моја четири зида" у галерији „Ремонт" и роману „Елена зна" аргентиске књижевнице Kлаудије Пињеиро у издавању „Блум издаваштва".

Емисију води Тања Живковић.

 

 

 

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара