Читај ми!

Година у Петници

О томе како је протекла година у Истраживачкој станици Петница и који су све програми за основце, средњошколце и студенте успешно реализовани, разговараћемо са Бојаном Мићић, председницом Управног одбора и др Станиславом Милошевићем, програмским директором.

Истраживачка станица Петница (ИСП) је самостална и независна институција која се бави развојем научне културе, научне писмености, образовања и културе. Активности ИСП су највећим делом усмерене на младе – ученике и студенте, као и на обуку наставника у новим техникама, методама и садржајима у области науке и технологије.

Сваке године Истраживачка станица Петница организује велики број различитих програма у облику курсева, семинара, научних кампова, радионица и сл. у трајању од више дана. На овим програмима као предавачи гостују искусни научни радници и истраживачи из великог броја научних института и факултета са којима ИСП сарађује.

У данашњој емисији сумираћемо овогодишње програме и активности у ИСП, кадровске промене, као и идеје за нове програме у наредној години.

Аутор емисије: Томица Мишеновић

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара