Читај ми!

Мина Петрић

Мина Петрић је драматуршкиња, рођена у Новом Саду.

Завршила је основне и мастер студије Драматургије на Академији уметности у Новом Саду, где је као најбољи студент драмског департмана добила награду „Мали принц". Ради као драматуршкиња, драмска списатељица и сценаристкиња, а бави се и позоришном и филмском теоријом.

За рад у области позоришне драматургије двапут је награђена Стеријином наградом: 2023. године за драматизацију представе Што на поду спаваш (копродукција Српског народног позоришта, Градског драмског казалишта Гавелла, Фестивала МЕСС и Народног позоришта Сарајево) и 2022. године за драматургију представе Kод вечите славине (Српско народно позориште и Центар за развој визуелне културе Нови Сад). Исте године њена драма Незаборавак, поточница, змијске очи нашла се у најужем избору за Стеријину награду за драмски текст и објављена је у часопису "Сцена".

Основала је и уређује онлајн магазин Из Офф-а који се бави позоришном и филмском анализом. Уредница је публикације Жене наше кинематографије 1 (2020). Покренула је Фестивала филмских ауторки у Новом Саду (2021). Пише теорију за стручне часописе из области уметности.

Чланица је Савеза драмских уметника Војводине, Друштва новосадских књижевника и Мреже за родну равноправност у култури и уметности. Говори енглески, руски и италијански језик.

Ауторка и уредница серијала Љубица Kрминац

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара