Читај ми!

29. Фестивал ауторског филма

Данашња емисија биће у потпуности посвећена 29. Фестивалу ауторског филма, који је у току.

У току фестивала публика има прилику да погледа победничке филмове са престижних фестивала, као и остварења најцењенијих стваралаца данас, међу којима су Јоргос Лантимос, Вим Вендерс, Кен Лоуч, Лав Диаз, Марко Белокио, али и Нури Билге Џејлан и Педро Кошта.

У Филморами данас чућемо госте, чије ће присуство и филмови обележити први део фестивала. Међу њима биће наш саговорник, млади српско-чилеански транс редитељ Вук Лунгулов- Клоц, чији је филм Мешанац део Такмичарског програма фестивала. Он ће говорити о начину на који је осмислио филм чији је јунак такође млада транс особа, о предрасудама, личним и уметничким трансформацијама, о језику, идентитету, али и о свом оцу редитељу Дарку Лунгулову.

Међу ауторима које ћемо чути биће и редитељ Дамјан Козоле, који је снимио документарац Перо о свом омиљеном глумцу, покојном Петеру Мусевском, као и Зорана Соломуна, коме је у оквиру фестивала уприличена ретроспектива и Ангелу Бундаловић, глумицу из филма Копенхаген не постоји. Део Филмораме биће и Филип Мојзеш, аутор филма Мотел, Иван Бакрач редитељ филма Нека Цвјета росно цвијеће и Гвозден Илић, редитељ филма Срце, сви део Храброг Балкана.

Уређује и води: Ана Вучковић Денчић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара