Читај ми!

Никола Жигон

Гост емисије је Никола Жигон, академски сликар.

 

Никола Жигон, уметник који иза себе има многобројне самосталне изложбе обрадовао нас је серијом великих формата ,,Слике у е-молу" које су изложене у београдској Галерији Штаб. Изложбу чини 15 великих платана, занимљивих назива: Сунце моје, Празник на јастуку, Чудо љубави I и II, Хало љубави, Срећна околност, Румено путовање, Портал изобиља итд. На сликама се на први поглед уочава Жигонов потез и фантастичан колорит.

Од културних догађаја недеље издвајамо изложбу ,,Есенцијалност нити" уметнице Јагоде Буић у Музеју савремене уметности, 29. Фестивал ауторског филма на коме ће до 1. децембра бити приказано 82 филмска наслова у 13 селекција.
Говорићемо и о премијери представе на сцени Студио Југословенског драмског позоришта ,,Инцидент на граници" Kирана Лина у режији Стефана Гајића, као и концерт виолончелисте Едгара Мороа, који је наступио на великој сцени Kоларчеве задужбине у пратњи Београдског камерног оркестра. За читање препоручујемо роман Владана Матијевића ,,Пакрац" у издању издавачке куће ,,Лагуна".

Емисију припрема и води Тања Живковић.

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара