Читај ми!

Ратко Божовић

Омаж професору Ратку Божовићу, нашем честом и драгоценом саговорнику

Ратко Божовић, универзитетски професор, социолог културе и књижевник преминуо је у Београду у 90. години. Рођен је 1934. године у Бањалуци. Гимназију је завршио у Никшићу, а Филозофски факултет у Београду, где је касније магистрирао и докторирао.

Био руководилац смера „Социологија културе и културна политика" на постдипломским студијама Факултета политичких наука, где је држао предавања из предмета Теорија и социологија културе, Kултурна политика и Феномени модерног света.

Предавао је и на Факултету драмских уметности, Факултету ликовних уметности, Филолошком факултету и Архитектонском факултету у Београду, Факултету политичких наука и Факултету визуелних уметности у Подгорици, као и Филозофском факултету Универзитета Црне Горе у Никшићу.

Аутор је око 300 научних радова, 150 стручних радова и десетине књига. Најзначајнија дела су му: „Kултура слободног времена", „Метаморфозе игре", „Искушења слободног времена", „Усуд игре", „Недоумице око културе", „Лавиринт културе", „Под знаком питања", „Kроз црвено", „Kулт – ура", „Ноћна мора", „Извештај из луднице", „Разбијено огледало", „Лексикон културологије", „Тишина доколице", „Игра или ништа", „Парадокси медијске слободе", „Молитве осаме", „Геометрија мишљења".

Емисију уређује и води Снежана Бићанин.

 

Агора Агора

Autor:
Снежана Бићанин

Радио-магазин који анализира феномене из области политичког живота, филозофије, политике и политичке теорије. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара