Читај ми!

Изазови студената у иностранству

У данашњој епизоди говоримо о студирању у иностранству.

У Бескрајном плавом кругу говоре три саговорника.

Филип Вукмировић представиће како је изгледао пут у Мемфис, на факултет LeMon Owen, и како је дочекан у овом граду пре седам година. Филип је завршио осоновне и мастер студије у овом америчком граду, а сада живи и ради у Даласу. Са нама ће поделити искуства живота у Америци и савете о студирању као и циљеве које жели да оствари.

Потом звуком идемо у Штутгарт, где се налази Нађа Вујовић. Нађа је недавно, преко Еразмус програма, отишла на мастер студије на Универзитет у Штутгарту. Наша саговориница завршила је осоновне студије Архитектонског факултета у Београду, а својим радом на једном од пројеката, недавно основаног Удружења грађана „Kултурни Церак" препоручила се за даље студије у Немачкој.

Затим се поново враћамо у Америку, из Сан Дијега јавља се Вук Вуликић. Наш саговорник пре три године отишао је на овај континент како би се опробао у колеџ кошарци. Вук истиче да Америка пружа другачији ниво играња и тренирања спорта, а уз то и квалитетно образовање. О разлици студирања у Америци и Србији, као и новој сезони његове колеџ екипе „Тритонс" говориће у данашњем издању Бескрајног плавог круга.

Уредник и водитељ: Милан Стокановић 

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара