Читај ми!

Растко Ћирић

Гост емисије је графички дизајнер и илустратор Растко Ћирић, професор емеритус на Факултету примењених уметности у Београду.

Његова нова књига „Оживите цртеже – Интерактивни водич кроз стробоскопску анимацију” права је посластица за све љубитеље анимације, али са професором Ћирићем толико је повода за разговор који се крећу стазама омеђеним педагогијом, дизајном, анимираним филмом, музиком, Битлсима…

Од културних догађаја из претходне седмице пажњу ћемо посветити отварању 20. „Чело феста” и концерту ансамбла „Мајски трио” у Задужбини Илије Милосављевића Коларца, Смотри хрватског филма у Београду, као и књизи „Са Цвејом”, коју је приредила Бека Вучо и која је представљена у Југословенском драмском позоришту.

Из Новог Сада нам стижу утисци са представе „Скупљачи перја” Александра Петровића, која је у режији Дејана Пројковског премијерно изведена на сцени Српског народног позоришта, као и са отварања изложбе „Ставови и форме 02: Мишљење као форма уметности” у Музеју савремене уметности Војводине.

Емисију води Ранко Стојиловић.

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара