Читај ми!

Сопран Исидора Молес

Млади сопран Исидора Молес недавно се први пут представила на сцени Народног позоришта у Београду у главној роли „Травијате” Ђузепа Вердија. Она је гошћа у данашњој емисији Кон анима. 

Реч је о уметници експресивног гласа и сценичне појаве, која се школовала упоредо са студијама сценографије и костимографије на Академији лепих уметности у Риму. Повод за њен деби у Београду била је победа на Међународном такмичењу оперских певача „Фјоренца Ћедолинс”, а то је последњи од неколико значајнијих конкурса на којима је Исидора Молес забележила успех. Њен репертоар укључује оперске и оперетске улоге, као што су Неда у „Пајацима” Руђера Леонкавала, Оскар у „Балу под маскама” Ђузепа Вердија, Серпина у „Служавки господарици” Ђованија Батисте Перголезија, Дона Ана у „Дон Ђованију” Волфганга Амадеуса Моцарта и Адела у „Слепом мишу” Јохана Штрауса. Избором арија из ових остварења осветлићемо њен уметнички портрет.

Аутор емисије је Исидора Бован.

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара