Читај ми!

Филмске књиге на Сајму књига

Новак Гуслов и Дејан Прћић

 

У данашњој емисији, коју реализујемо са 66. Међународног београдског сајма књига, биће речи о филмским књигама и књигама о филму.

Зато ће гост у студију Радио Београда 2 на Сајму књига бити Новак Гуслов, уредник у издавачкој кући Red Box, која је објавила неке врло важне и лепе књиге, као што су „Делон” Зинаиде Пронченко, „Хофманијана” Андреја Тарковског, „Логика слика” Вима Вендерса, као и књига о којој је било речи на нашим таласима „Разговори: Ное, Жулавски, Кроненберг, Фасбиндер, Ходоровски, Балабанов”.

Недавно је из штампе изашла књига „Филмоскопија – одабрани текстови о савременом српском филму 2010‒2023”. Реч је о зборнику текстова претходно објављених на порталу филмске критике Филмоскопија, основаном под покровитељством Филмског центра Србије. У књизи се налазе 32 аналитичка и критичка текста, подељена у шест тематских целина, које потписује деветоро младих филмских критичарки и критичара. Зборник је уредио Никола Радић, који је написао и предговор, док је на уређивању зборника сарађивао координатор редакције Дејан Прћић. У зборнику су, осим Радићевих и Прћићевих, објављени и текстови Данила Бракочевића, Ивоне Ђурић, Ане Филиповић, Ивоне Јањић, Катарине Кољевић, Иве Лековић и Мине Станикић. За дизајн је био задужен Андреј Долинка.

Наш гост данас биће Дејан Прћић, први уредник Филмоскопије, са којим ћемо говорити о књизи.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара