Читај ми!

Преглед музичких догађаја

Три фестивала и отварање једног уметничког меморијала теме су данашње емисије, у којој ћете моћи да чујете како је било прошле недеље на Београдским, Новосадским и Сомборским музичким свечаностима, као и на једној посебној свечаности у Перлезу.

Са Бемуса издвајамо два виолинска концерта: наступ Станка Мадића уз Симфонијски оркестар РТС-а и диригента Премила Петровића, и гостовање славног Најџела Кенедија са ансамблом „Виртуози”.

На Номусу је приређено пијанистичко вече на коме је наступио Ратимир Мартиновић, као и концерт камерне музике на којој је кларинетиста Мате Бекавац окупио уметнике из шест земаља.

А на Сомусу су током викенда могле да се прате три тематске вечери камерног музицирања: у „Гужви на сцени” наступили су Загребачки солисти, на „Екстрадевичанском романтизму” су се окупили музичари из шест земаља, а на концерту насловљеном „Три, четири, (Нови) сад” музицирала су четири војвођанска уметника.

Војвођанску музичку сцену обогатио је и Перлез у чијем је градском парку отворен павиљон „Исидорина s(ц)ена”, посвећен нашој истакнутој композиторки и академику Исидори Жебељан.


Аутор емисије је Бојана Жижић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара