Читај ми!

Жарко Требјешанин

Гост емисије је писац и психолог, професор Жарко Требјешанин.

 

„Тајна веза између психологије и књижевности” назив је нове књиге професора Жарка Требјешанина, која је ове седмице представљена у Дому омладине Београда. Реч је о књизи чији је први текст ‒ Есеј о психоанализи ‒ написан пре тачно пола века, а ком је придружено још четрдесетак есеја чија је намера да, како се наводи, укажу на „тајну, не увек видљиву везу психологије и књижевности, да освести њихове дубоке несвесне сродности и међусобне привлачности”.

Од културних догађаја недеље издвајамо почетак 66. Међународног сајма књига у Београду, обележавање 60. годишњице постојања Дворане Културног центра Београда, затварање 55. БЕМУС-а, отварање изложбе „Поморишац ‒ Васа Поморишац” у Галерији Матице српске, као и премијере представа „Ништа нећемо заборавити” у Позоришту „Бора Станковић” у Врању и „Лутка са кревета број 21” у Народном позоришту у Београду.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара