Читај ми!

32. Фестивал „Дани Зорана Радмиловића“ и прва премијера у новој сезони у Народном позоришту у Београду

Почевши од 1993. године, Народно позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић", сваке године, у родном граду нашег прослављеног глумца, организује глумачки фестивал под називом „Дани Зорана Радмиловића".

Тако је Зајечар и ове јесени, од 17. до 24. октобра, по 32. пут домаћин те манифестације, на којој ће бити приказане најбоље представе из овогодишње позоришне продукције Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Много је разлога да део емисије Маске буде посвећен овом фестивалу. Чућемо домаћина, директора позоришта Владимира Ђуровића, а такође и Наташу Петровић, глумицу зајечарског позоришта која је проглашена најбољом глумицом Међународног фестивала „Глумац Европе 2023”, за улогу Чучук Стане у монодрами аутора и редитеља Жељка Хубача. Разговараћемо и са гостима и учесницима фестивала и евоцирати њихова сећања на великог глумца Зорана Радмиловића.

У наставку емисије имаћете прилику да чујете и разговор са прваком двају националних театара Николом Ристановским, коме је у новом комаду редитеља Егона Савина „Лутка са кревета број 21” поверена улога Емила Грабнера. Ова драма Ђорђа Лебовића, заснована на истинитим догађајима, настала је 1968. године, а њена премијера 17. октобра на Сцени „Раша Плаовић” била је уједно и прва премијера у јубиларној 155. сезони Народног позоришта у Београду.

Емисију припремила и води Јелена С. Перић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара