Читај ми!

Преглед музичких догађаја

И у данашњој емисији Арс сонора у центру пажње ће бити концерти на БЕМУС-у – ауторско вече Ивана Јевтића, Вердијев Реквијем у извођењу ансамбла РТС-а са гостима, и наступ квартета Рубикон.

Поред тога бележимо и гостовање Крагујевачког симфонијског оркестра са делима наших савремених композитора. Уредница је Горица Пилиповић.

Композиције Ивана Јевтића извели су обоисткиња Александра Кинђић, виолиниста Душан Панајотовић, пијаниста Уки Оваскаинен и Уметнички ансамбл Министарства одбране Станислав Бинички под управом Весне Шоуц. Солисти на концерту ансамбла РТС-а под управом Бојана Суђића, на којем је изведено капитално дело вокално-инструменталне литературе – Реквијем Ђузепа Вердија, били су Соња Шарић - сопран, Дениз Узун - мецосопран, Марио Баг - тенор и Горан Јурић – бас. И квартет Рубикон је имао свог госта – то је био пијаниста Михаил Хорија, а на програму су била дела Менделсона и Дворжака. Под насловом Октобру хододарје – ОКТОХ у Београду Крагујевачки симфонијски оркестар одржао је концерт на којем је извео дела наших савремних композитора Предрага Радисављевића и Татјане Милошевић. Дириговао је Немања Митрашевић, а солисти су били Уна Станић – виолина, Филип Томић – виолончело, и Никола Пековић – хармоника.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара