Читај ми!

Тане Лакетић

Тане Лакетић је визуелни уметник, рођен у Панчеву.

Дипломирао је на Факулету примењених уметности, одсек Текстил. По завршетку прве године, цртежи малог формата су похваљени. Асистира француској уметници Мари-Анж Гијмино у склопу 57. Октобарског салона. Године 2019. осваја награду за опус цртежа малог формата.

Током 2021. године учествује на групној изложби „Тактилно-просторно” у галерији Н.О. Концепт и на радионици „Све боје Црне Горе”. Исте године добија награду као један од најбољих студената града Панчева; реализује интерактивни перформанс „ХИР” у Галерији „Стара капетанија”. Реализује две радионице „Заједно” и самосталну изложбу „Ја Сам” у Прајд Инфо Центру. Учествује на групној изложби „Виртуелне нити” Атељеа 61. Наредне, 2022. године, излаже на 16. Међународном бијеналу уметности минијатуре у Горњем Милановцу, Студентском бијеналу сценског дизајна у Новом Саду и 25. Бијеналу таписерије у Београду, док почетком 2023. одржава самосталну изложбу у Културном центру Град под називом „Два дома”. Тренутно завршава интердисциплинарне студије научних мастер студија на Унесковој катедри за културну политику и менаџмент при Универзитету уметности у Београду.

Поред текстила, интересује се за цртеж, текст, звук и перформанс. Тане тежи да допринесе ширем пољу културе, укључујући различите дисциплине као што су менаџмент, комуникација, историја уметности, културно наслеђе, политика, људска права са посебним освртом на LGBTQI+ права.

Ауторка и уредница емисије је Љубица Крминац.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара