О изложбама Јасмине Калић, Валентине Савић и Филипа Трајковића

Наши гости у студију су уметница и професор сликања и цртања Јасмина Калић, уметница Валентина Савић и кустос и историчар Филип Трајковић.

 

Јасмина Калић је управо приредила изложбу својих цртежа и слика која се одвија у галерији Факултета ликовних уметности у Кнез Михајловој. Јасмина је професор на тој ликовној академији и уметница која је широко излагала на самосталним у заједничким изложбама у нашој земљи и у многим земљама света и чији се радови налазе у значајним јавним и приватним зборкама. Са њом разговарамо о изложби, о цртежу и слици, њеном пленеристичком приступу, као и о томе на који начин се њени сликани и цртани радови разликују од њених других радова.

Валентина Савић је керамичарка, добитница више награда за свој рад чији део представља на управо отвореној самосталној изложби под називом Час домаћинства: Ill show you mine if you show me yours у Музеју примењене уметности. Са Валентином разговарамо о њеном раду и посебно о тактилним и суптилним особинама њених радова.

Филип Трајковић је историчар и кустос у Педагошком музеју у Београду. Његова најновија изложба у овом музеју приказује историјат школства и школа у нашој земљи, укључујући историјат ликовног образовања. Филип нам приближава наше школе и школство из давних и скоријих времена.

Уредник и водитељ емисије Зоја Бојић

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара